Dilatatieprofielen

Aluminium dilatatieprofiel voor de afwerking van uw laminaat op PVC vloer kopen? In ons assortiment vindt u diverse kleuren dilatatieprofielen en bevestigingsmogelijkheden. Kies ter afwerking van uw zwarte tegellaminaat een mooi zelfklevend zwart dilatatieprofiel. Of heeft u een prachtig eiken laminaat liggen en bent u opzoek naar een eiken dilatatieprofiel? Zilverkleurig aluminium dilatatieprofiel past bijvoorbeeld het beste bij een grijs laminaat of PVC vloer. Bestel gemakkelijk en snel online uw ideale dilatatiestrip en laat uw bestelling binnen 2 werkdagen thuis afleveren. Lees meer…

Binnen 48 uur geleverd

90% van ons assortiment

Incl BTW

op al onze prijzen 21%

Gratis levering

Al vanaf €99,-

9,5 Beoordeling

Berekend over alle klanten

Dilatatieprofielen voor laminaat en PVC vloeren

Wat is een dilatatieprofiel? Dilatatieprofiel is een aluminium of een kunststof vloerstrip dat voor een overgang zorgt tussen gelijke vloeren in twee op elkaar aansluitende ruimtes. Dilatatieprofielen zijn uitgevoerd in schroef en zelfklevende varianten. Het schroef dilatatieprofiel is middels reeds voorgeboorde gaten eenvoudig zelf te installeren. Het zelfklevende dilatatieprofiel is voorzien van een plakstrip aan de onderzijde en daarmee is de vloerstrip binnen enkele tellen eenvoudig vastgezet. Aluminium dilatatieprofielen of kunststof dilatatieprofielen zijn meestal uitgevoerd in de kleuren zwart, wit, brons, goud en zilver. Bent u opzoek naar een bijpassende vloerstrip in de kleur van uw laminaat of PVC vloer? Bij Vloerenmarkt.nl vindt u dilatatieprofielen en plinten in diverse houtkleuren zoals eiken, beuken en nog veel meer.

Waarom een dilatatieprofiel of afdekproefiel gebruiken?

Dilatatieprofielen worden toegepast bij een overgang van twee verschillende of dezelfde type vloeren.  De belangrijkste reden voor het gebruik van een dilatatiestrip is omdat de vloer tussen de verschillende ruimtes, afhankelijk van temperatuurverschillen, onder spanning kan komen te staan. Voornamelijk bij de grotere oppervlakten met laminaat en PVC vloeren is het raadzaam om een dilatatieprofiel te plaatsen. Voor intensief belopen ruimtes, zoals winkels en kantoren, adviseren wij om een schroefbaar dilatatieprofiel te gebruiken. Houd tijdens het plaatsen van een schroefbaar dilatatieprofiel rekening met mogelijk in de vloer gegoten waterleidingen. Bent u daar niet zeker van, gebruik dan een zelfklevend dilatatieprofiel. Uiteraard helpen wij u graag bij het uitzoeken van het juiste afdekprofiel.