Trapprofielen, Trapneuzen en Trapkanten

Is uw trap toe aan een nieuwe look? Of heeft u een mooie laminaat of PVC vloer laten leggen en wilt u dezelfde look terug laten komen in uw trap? Een traprenovatie met trapprofielen, ook wel bekend als trapneuzen of trapkanten, is zeer eenvoudig en betaalbaar. Met aluminium trapprofielen creëert u een prachtige, maar ook een veilige afwerking voor uw trap. De speciaal aangebrachte antislipprofiel zorgt voor een optimale grip, waardoor de kans op het uitglijden aanzienlijk kleiner wordt. Uiteraard zijn onze aluminium trapprofielen ook verkrijgbaar in diverse kleuren zoals zilver, goud, brons, antraciet en zwart. Lees meer…

Binnen 48 uur geleverd

90% van ons assortiment

Incl BTW

op al onze prijzen 21%

Gratis levering

Al vanaf €99,-

9,5 Beoordeling

Berekend over alle klanten

Wat zijn trapprofielen of trapneuzen

Een trapprofiel is een speciaal ontworpen hoekprofiel, voorzien van antislipribbels dat wordt bevestigd op de neus van de traptreden. Vandaar wordt het profiel ook wel trapneusprofiel of trapkantprofiel genoemd. Trapprofielen zijn verkrijgbaar in verschillende materiaalsoorten zoals aluminium, kunststof, messing, rubber of zachte PVC. Naast een mooie uitstraling, bieden trapneusprofielen tevens een optimale bescherming tegen beschadigingen en slijtage van uw trap. Belangrijkste reden van het plaatsen van een trapprofiel is natuurlijk om het uitglijden op de trap te kunnen voorkomen. Binnen onze collectie trapprofielen vindt u diverse mogelijkheden voor het creëren van een tijdloze tevens veilige trap. Bestel dus online uw ideale trapneusprofiel en laat uw bestelling thuisbezorgen.

Soorten Trapprofielen voor PVC en laminaat

Trapprofielen zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten en geschikt voor diverse soorten trapbekleding. Trapneusprofielen voor tapijt bijvoorbeeld, verschillen zich met PVC of laminaat trapprofielen. Om u en duidelijk beeld te geven en te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben wij een klein overzicht gemaakt met de meest gangbare trapprofielen.

  • Aluminium trapprofiel universeel: Profielen zijn leverbaar met schroefgaten of zelfklevend. Geschikt voor diverse soorten vloerbedekking. Verkrijgbaar in zwart, aluminium, brons en goud. 
  • Aluminium trapprofiel met kunststof inlegstrip: Deze trapprofielen worden middels schroeven of dubbelzijdige tape gemonteerd. Zowel de trapprofielen als de inleg strips zijn verkrijgbaar in vele kleuren zoals: blauw, beige, geel, zwart etc. 
  • Trapkant rubber: Het trapprofiel is ideaal voor gebruik van intensief belopen trappen. Eenvoudig te bevestigen middels dubbelzijdige tape of lijm. Uiterst geschikt voor trapbekleding met vinyl en PVC. 
  • Inschuif trapproefiel: Deze trapneuzen zijn speciaal ontwikkeld voor het gebruik in combinatie met laminaat of PVC vloeren als trapbekleding. Diktes kunnen variëren van 3mm tot 9.5mm en zijn verkrijgbaar in zilver, RVS, grijs, brons en vele andere kleuren.

Trap bekleden met laminaat of PVC en Trapprofielen

Voordat u de trap met laminaat of pvc gaat bekleden is het belangrijk om de trap eerst goed schoon te maken. Verwijder oude vloerbedekking, lijmresten of loszittende verfresten voor een optimaal resultaat. Voor het bekleden is het van groot belang dat de trap volledig glad en stofvrij is. Zaag of snijd vervolgens de nieuwe traptrede en de stootborden op maat. Met behulp van een kartonnen mal of een professionele trapspin kunt u de traptreden goed opmeten. Bevestig de uitgesneden traptreden en stootborden middels dubbelzijdige tape of lijm en werk de trap af van boven naar beneden. Voor een veilig en duurzaam resultaat, adviseren wij voor een aluminium trapprofiel te kiezen. Bevestig vervolgens de trapprofielen op de neus van de traptrede middels schroeven in de kleur van het profiel. Het op maat zagen van aluminium trapprofielen doet u gemakkelijk met een ijzerzaag. Zodra de laatste traptrede geplaatst is, kunt u gaan genieten van uw prachtig afgewerkte en tevens kindvriendelijke trap.